Moonshine.

Hey hey.
Värmen har återvänt och vi ligger och pressar på 28 grader i solen,vilket det varit dom 2 senaste dagarna. Trodde hösten anlänt hit också då vi haft lite regn och kyliga mornar meeeen så fel man kan ha..Känner mig otroligt bortskämd med och få ha en verklig sen sommar och inte ha svenskt höstmörker..det får vänta lite lite till(: 
I onsdags kom Martin och Milton hit och jag gillar båda två så sjukt mycket redan! Martin är en stor och stabil pratglad snubbe med tattoos och snusdosan i högsta hugg,en riktig svennebanan och det känns asbra och få in lite real deal i detta hus,vet inte hur jag kan förklara det bättre. Diggar verkligen att dom kommer och livar upp stämningen :) Och tror faktiskt dom räddat dom sista 4 veckorna här haha.
Och det som väntas nu är 9 dagars intensivt arbete..Denna helg är fullpackad med lektioner med start kl 8 varje morgon och fortsätter titt som tätt tills eftermiddagen, och sen nästa vecka mån-fre så åker allihopa bort på semester och jag och Ana ska tillsammans sköta hela stallet och Ana står för och hålla lektioner och jag ska se till och motionera skolhästarna..blir trött av och bara tänka på det. 
Och sen såklart är det ny helg med fullspäckat schema och sen efter det så är min lediga dag i sikte,kmr praktiskt gå lite mer än 1,5 vecka innan jag får en ledig dag..
Holy moly!
Plus nu har jag igår och idag ridit McKrells häst Ava i hennes uppsyn såklart och hon har pressat mig och mina ben så mycket så dom nästan skakar. Det är jobbigt och jobba kan jag lova men kul när det går bra haha!
Men men,det är bara och bita ihop. Det är dags för slutspurten av denna upplevelse,thank god! 
Ikväll var vi ialf ute och käkade mexikanskt och det innebär i princip alltid matkoma..är så gott! :) 
Och det var det,en snabb uppdatering innan läggdags!
Natti natti sweethearts. 
Quesedillas med champinjoner och kyckling..så.jävla.gott.




leave the world behind.

 
Tjooo.
 
Jag fick reda på igår kväll när jag låg och skypade med Tove Mysmongo halv 11 på kvällen att jag var ledig idag så det gjorde liksom ingenting att vara uppe så "sent". Tove hade jobbat natt på sitt Max i Sundsvall och slutat för natten, kl är ju typ halv 6 på morgonen hos er därav den sena tiden när vi skypade också.
Men det var kul och få prata lite :)
Och jag trodde jag skulle sova ut idag men nejdå, vaknade kl 8..Har inte känt mig helt hundra heller, typ feberaktig i hela kroppen så idag har jag i princip gjort ingenting. Har legat i min säng och knappat på datan i evigheter!
Och jag skypade med lillebror och pappsen i ca 1 h om allt och ingenting OCH jag fick äntligen skype och funka med min bestie Nina, och vi snackade i 1,5 h haha :) Girltalk you know..
Allt detta snack idag har gjort att jag vill hem ännu mer, bara ordet HEM får mig att bli helt varm i kroppen.
Dock är det 5 ynka veckor kvar nu, jag räknade fel,trodde denna vecka skulle betyda 4 veckor kvar men neeeej då.
Och jag är så laddad på och åka hem, trots att jag vet att regn och kyla väntar. I don't care! :)
Det sjuka är att jag redan har planerat vad jag ska göra när jag kommer hem haha, det är dags och leva livet som jag vill det och det betyder inte rutiner och stabilitet och allt vad det innebär hemma i Uppsala. No no no!
 
Hur som helst, idag är det en big deal här borta för idag kommer farbror Martin och kusin Milton :) Ska bli spännande och träffa dom och om några dagar så kommer familjen plus Martin och sonen åka på semester, vilket betyder att jag och Ana ska sköta hela gården själva i cirka 5 dagar, så det blir en utmaning :)
 
Just nu ska jag kurera mig lite till i sängen i väntan på middag, hoppas ni alla är i bra skick där hemma och inte krassliga som jag! PÖSS.
Jag och bestie Nina,fulla och glada. Precis som det ska vara,hehe...
 
 
 

like a wrecking ball.

God kväll!
Har inte hänt mycket här,helgen var fullspäckad med lektioner och UEP kidsen och det var stressigt och mycket och göra som vanligt.
Den här gången fick jag hjälpa till och göra i ordning hästen med Larry,han är en 12 årig pojke som är väldigt skygg,han kan vara ganska svår och nå fram till men han brukar oftast slappna av i slutet vilket är bra i alla fall.
Idag så var det såklart måndag vilket var lugnt till viss del och bjöd på både spindelnätsrensning och hjälpa hovslagaren med och hålla hästar.
Det är extremt stränga regler när det gäller hushållet här och det är ganska tröttsamt faktiskt, för man är inte mer än människa och man får faktiskt vara trött och glömma ta bort brödsmulorna på bordet på morgonen. I min värld skulle man det i alla fall.
Jag lagade hur som helst mat här idag och jag gjorde pannkakor,vilket var en upplevelse. Haha! Så jäkla kul att den första alltid blir retard och sen blir dom bättre och bättre. Hela familjen var överlyckliga och smaskade i sig gott och väl,så var kul att det uppskattades haha.
I förrgår så var vi på en underbar thailändsk restaurang där maten lagas rakt framför en på ett stekbord där kocken håller på och flippar ris och grönsaker och tänder eld på saker, var så himla kul! Love it! :)
 
Idag har det ialf regnat hela dagen och det varit så äckligt fuktigt så det finns inte, var världens underbaraste feeling och få ta en varm dusch efter avslutat jobbet i stallet och dricka lite varm choklad med marshmellows igen hihi.
Red 2 av deras skolhästar idag, Girlfriend och Bella som dom så fint heter och det gick riktigt bra faktiskt. Känns för min del som att allt börjar bli mer synkroniserat och stabilt i ridningen..
Girlfriend är så jäkla kul och rida, och jag rider henne varje tisdag för måndagar är vilodag så alltid på tisdagar så sätts hästarna igång igen och GF är en ganska seg häst i övrigt och jättebra för nybörjare för hon liksom bara lunkar på. Men så fort hon tvingas rida framåt och mer i tempo så är hon alltid extrem och ska bocka så fort man nuddar henne med spöet,så dom första 3 min på henne tillbringas med och få henne och och bjuda framåt tills hon slutar bocka så fort man nuddar henne med spöet. Efter det så är hon lika snabb som vinden i princip och går hur fint som helst så det är kul och och få lite utmaning samtidigt träna sig själv som man tränar hästen.
Och min uppgift är i princip rida henne mer framåt och få henne och stega på ordentligt och inte bocka så fort man nuddar henne med spö,för man vill ju inte att hon ska göra det när tex 12 åriga Claire rider..Och hon kan gå riktigt bra i form och det är som sagt en kul häst ändå. Och att hon är 19 år märks inte heller haha.
Hoppas ni hängde med i mitt babbel nu men ville bara försöka måla upp en bild av hur det är och vad jag gör.
 
Och ord kan inte beskriva hur glad jag blir när finaste vännerna där hemma hör av sig på facebook med jämna mellanrum,längtar hem mer och mer för varje dag som går. Känns inte ett dugg jobbigt och åka hem till kalla höstmörkret när man vet vilken värme som väntar ändå.
mucho love!
(ville lägga upp en nostalgi bild,men tror ni min data vill samarbeta. nepp nepp. Frustrerad tjej.HEJ)
 

 
 

man måste dö några gånger innan man kan leva.

Halloj!
Är i matkoma mode just nu. Har precis tryckt i mig pizza med familjen och lite choklad på det också, känner mig som en buffalo. Sitter och lyssnar på Håkan H och hans underbara låtar gör jag också,därav rubriken av detta inlägg.
Idag har det varit fredag och det innebär såklart löshoppning, vilket gick rätt bra! Är så kul och se hästarna utvecklas och bli bättre för varje gång :) Red en kort stund på Traum och det gick hyfsat bra, han är en sån gullig häst men lite knepig samtidigt men han är kul och rida :)
Det har regnat heeeela dagen idag vilket är väldigt ovanligt,oftast brukar det regna intensivt i 1 h och sen är det som det aldrig regnat över huvudtaget, men inte idag, det har regnat och regnat och regnat lite till efter det. Jag har krigat på och när jag äntligen kom in från stallet så var en varm dusch och en varm kopp med choklad och marshmellows ganska givet!
Vi käkade som sagt pizza efter det och rätt tidigt också, halv 7 är en tidig middag här borta. Jäkligt skönt måste jag säga, för nu så har jag bara chillat framför datan och det är liksom ingen stress och gå och lägga sig.
Imorn så är det dags för UEP kidsen och komma och rida igen,så det ser jag framemot. Man blir alltid så glad, ska försöka få in några snygga pics på pojken Eric också som alltid har sån energi.
 
Förutom det så äre rätt lugnt här borta, vilket det inte är på hemmaplan har jag hört. Vill bara hem och finnas där för mina vänner! Overthinkning it, är exakt vad jag gör.
Om 5 veckor är jag hemma igen vilket känns helt obeskrivligt bra, och nästa vecka så kommer farbror Martin och hans son hit och hälsar på under mina 4 sista veckor så blir ännu mer svensk pratande här borta. Me like!
Hela min kropp är slutkörd efter denna dag,så ska tagga ner framför ett avsnitt framför Idol innan det är läggdags.
NATTINATT.
 
 
 
 

The word impossible it self says,im possible. Remember that.

Hej svejs.
Kl är 21.15 här borta och jag ligger i sängen,redo för bed time. Ana lagade middag idag,helt underbar rätt med kyckling och ananas m.m och efterrätt blev vanilj pudding med chokladbitar. Matkoma Deluxe!
Har haft min lediga dag idag och min sovmorgon blev förgäves då jag vaknade 8.30 haha. Satt ute och läste i solen ett tag och lyckades bränna mig på fötterna och runt nacken,helt rubbat men solen var ganska stark idag vilket vem som helst kan räkna ut om man bränner sig eller hur?
Drog sedan iväg till en mat butik som sålde lösgodis! Hallelulja säger jag bara,var så glad när jag gick ut därifrån. Bilden nedanför visar allt jag köpte,2 påsar lösgodis och 1 påse naturgodis plus 3 chokladkakor med uddaste smakerna : popcorn,chips och marshmellows.Förmodligen lär det räcka ett tag haha.
Hittade sedan en butik med fina prydnadssaker och sedan var jag inne på Marshalls vilket jag älskade,hur grymma kläder som helst till bra priser. Måste dit igen igen,snart snart snart!

Skypade också med familjen idag i 1,5 timme,vilket var så jäkla kul. Saknar min lillebror som tusan,skrattade så jag praktiskt tagit tjöt.Pappa var hel kul och tvångshöll både mina katter Puff och Tuffs framför dataskärmen,så rubbat, men dom var så söta och när jag ropade på Tuffsen så kollade han runt omkring sig som om jag skulle vara där..döör av saknad!

Förövrigt så har dom 2 senaste dagarna varit rätt jobbiga i stallet,Christian var bortrest och eftersom både Ana och McKrell måste hålla i mer lektioner så har det betytt att jag praktiskt taget gjort hela stallet själv på eftermiddagarna. Och igår red jag 3 ggr,vilket var kul men svinigt jobbigt också,var helt sönder när det var läggdags igår haha..
Förutom att det pushas mycket på ridfronten så är det ändå hyfsat bra,jag och Ana börjar bli riktigt close nu så det blir roligare och roligare! :) Och Johannes,3 år förgyller kvällarna med massa lek vilket är kul också!

Förutom det så vill jag bara att dessa 5 veckor ska fort,för just idag önskar jag att jag var hemma i lilla Alunda och kunde finnas för dom som alltid funnits där för mig.
Och innan jag blir alltför känslosam,så får det vara nog för denna gång.

All kärlek till er där hemma,peace and love!


lost in paradise.

Hej där!
Har varit ett sjukt långt uppehåll här men det har sin lilla förklaring och det är att mitt internet har strulat på datan och nätverket har inte velat samarbeta alls, och har inte haft ork och ta itu med det på kvällarna och heller inte haft ork och sitta och knappa på mobilen i evigheter bara för att uppa,så atte jaa igår tog jag mig tid och krigade några timmar innan jag fick det och funka..Vet inte ens hur haha,så jävla oteknisk men men, bered er på en uppsats utöver det vanliga här.
 
Det har ju faktiskt hänt en del sen sist jag skrev, vi har tex varit på Rodeo, vilket var awesome! Alltså hela stämningen och adrelinet som forsar runt i kroppen, cowboys,tjurar m.m Helt crazy men kul var det :)
Vi var hemma hos "mormor och morfar"  fredagen efter labor day och hade en trevlig middag där med vänner till familjen och så. Dom har ett sjukt stort hus och eftersom dom är arkitekter så kan ni ju bara tänka er hur det var. väldigt classy må jag säga!
Vi har varit på en diverse restauranger och ätit och det är alltid lika gott.
Igår var vi på en sjukt fin restaurang och åt med mormor och morfar,blev fisk inspirerade tacos och det var sjukligt gott :) Och på tal om det så, lagade jag mat till familjen i torsdags, bjöd på mat a la Swedish, lax potatis och dillsås!
Var underbart gott, och få lite svensk feeling på det hela också!
I torsdags så var jag en sväng till shopping centret och shoppade lite stuff,har varit och shoppat 2 ggr sen jag kom hit och båda gångerna har jag varit och köpt saker på VS,så jävla hopplös man är. Helt besatt av den butiken!
Förutom det så kan jag inte säga att det hänt så¨mycket mer, är liksom lugna livstilen just nu.
Det enda jag riktigt gör är och äta/jobba i stallet/sova, hela dagen,varje dag.
6 veckor har gått här borta, och det börjar ta på krafterna,både fysiskt och psykiskt. Vissa dagar kan vara så jävliga så kan inte ens beskriva det..
Och om någon verkligen vill veta hur jag mår,så känns det som om jag låst in mig själv i en kista och bara låter mig vara. Jag är inte gjord för och vara en strikt,organiserad och sofistikerad person. Jag är mer gjord för och vara crazy,lite vimsig och be yourself person..Och det känns som man inte kan vara sig själv,utan det förväntas utav en och vara på ett visst sätt.
Visserligen är jag just nu på förmodligen Tenessee's bästa ridcenter i hela staten och det är en professionell business dom försöker sköta här och dom gör det sjukligt bra, men det är lite för strikta ramar för min del. Och det är samma rutiner varje dag,over and over again och jag vet inte. Har väl kommit till insikt att jag inte ska ta min ridning högre än utan bara ha det som fritids intresse.
Är bara lite overwhelming och jag längtar hem så sjukt mycket. Finner inga ord för det, och finner inga ord för dom fina människor jag vet väntar hemma som uppskattar mig för den jag är.
 
McKrell frågade för några dagar sen om jag gått ner i vikt och om jag äter ordentligt, och ärligt talat så har jag gått ner i vikt, kan lätt säga 3-4 kg minus på min kropp. Alla mina shorts jag hade med hit satt tajtare än tajtast, och nu är alla lösa i midjan och hade med mig ett par jeansleggings hit som jag seriöst inte fick igen ordentligt och jag testade dom igen igår och dom var för lösa haha. Och det är inte så att jag svälter mig själv, utan med hårt arbete 10 h varje dag,plus ridning där jag använder midjan och hela kroppen för den delen, och med bara frukost,lunch och middag så går kroppen liksom plus minus noll. Och en stor del med det hela är också att jag inte äter godsaker 24/7 heller, hemma kunde jag goffa i mig vad som helst men har inte varit i närheten av godis,kakor eller något sånt på flera veckor. Så mitt enorma sötsug har minskat från 100 till kanske 20.
Helt insane jag vet, men så är det.
Är verkligen och rehabar mig här borta haha.
 
En annan sak som kan vara värd och berätta är att idag när barnen ifrån Mckrells utbildningsprogram,Urban Equestrain Program(UEP) kom så kände pojken som jag ledde förra veckan igen mig och vinkade hur glatt som helst åt mig när han kom och ställde massa frågor under tiden vi gjorde iordning hästen. Alltså måste säga att dessa ungar är otroliga,dom lyser upp på ett sätt som får en och smälta inombords. Eric som han heter,vinkade hejdå åt mig också, och han är så uppmärksam,ärlig,passionerad och framåt så det finns inte, och han är otrolig helt enkelt och är bara 13 år. Helt amazing.
Dom är ialf riktigt duktiga och jag gillar verkligen när dom kommer och förgyller dagen.
 
Känns som jag babblat tillräckligt, och klockan är 21 här nu och jag är förstås redan i sängen,helt utslagen.
Så sovdags för lojs, hoppas ni fann detta inlägg något roande.
Hoppas alla fina själar hemma i Sverige mår bra,MISS YOU!
 
Bjuder på en gammal goding till bild, från gymnasie tiden från en fredagsfylla i Knivsta. Gooood times.
 
 
 
 
 
 

Training in Tennessee.

Hej där!
Tänkte uppdatera lite snabbt innan läggdags,so here we go!
I går söndag så var det en dag full med lektioner och jag red 2 ggr,först på Dessie som förövrigt har varit en häst jag ridit ganska mycket under min tid här och det gick helt okej,värmde upp henne till Christian medans jag tränade lätt sits,puh! Sedan red jag Chester och Christian bestämde sig för och binda fast mina stigbyglar i sadelgjorden då jag kämpar med och ha mina skänklar i rätt position och red så i ca 45 min och tränade med bl.a lätt sits (igen!) och jaa jag var rätt slut efter det.
Efter dagen i stallet så åkte vi iväg på marknad/nöjesfält som pågår en bit härifrån och det var så kul! Karuseller och hur många som helst stånd där man kunde tävla om vinster! Helt sjukt mycket grejer och såklart mycket folk! Men det var nice,skulle lätt kunna ha en date på ett sånt ställe,perfa ju!

Idag så äre måndag och innebär såklart storstädning m.m och det var en lugn dag i stallet. Dessutom så är det Labor Day idag och det är en högtid som alltid inträffar första måndagen i september och firas för åstadkommandet i arbetsverksamheten m.m och det som är tradition är parader och bbq och är liksom den sista festligheten av sommaren.
Vi firade det genom och ha bbq här hemma på gården med några vänner till familjen inbjudna och det var riktigt trevligt! Träffade en super trevlig kille på 15 år som spelar football och han visste exakt att min tattuering på undersidan av armen är ett James Dean citat! Blev super glad och prata med denna grabb för han var så extremt öppen och trevlig och har hittills inte träffat nån här än som man verkligen kan va avslappnad och ha kul med,så var riktigt skoj och bonda med han,även om han är 15 bast haha..
I övrigt så köpte familjen ett nytt vapen,en liten svart pistol i lördags. De har redan James Bond pistolen som jag också sett och har en riktigt cool design,och den har de haft bara för säkerhet ifall nått skulle hända,och nu köpte de ett till bara för att typ haha(: Men vi test sköt på ölburkar på fältet innan middagen,gästerna plus vi och det var riktigt kul haha :)
Det var allt jah ville ha sagt så ska verkligen ta mig i säng nu,har varit en alltför lång dag!
Kram på er!


Am I wrong for thinking that we could be something for real?

Hej hej hej.
Trött mössan deluxe är det som skriver nu. Lördag har det varit idag men det har knappt känts som det av nån konstig anledning. Fullt med lektioner på morgonen ialf,första var redan kl 8! Och jag red en gång idag där Christian och jag tränade på lättsits,då man står upp i sadeln alltså,och det är förjävla jobbigt..speciellt när det blir både i trav och galopp i 30 min minst! Legday my ass..haha nejdå men träningsvärk imorn är ju ganska givet,jippi!
Igår så var vi hem till mormor och morfar här borta och käkade middag med några vänner till dom också,var riktigt mysigt! Men kom hem "sent", halv 11 så blev inte läggdags förrän halv 12 så som sagt trött är man.
Känns så jävla rubbat att man börjar vänja sig av och vara här,har gått 4 veckor här borta och det är en tredjedel av min vistelse..och man börjar bli van vid och vara i stallet 7-17 och sen ha pyjamasen på senast 22(ibland 21.00 också haha) på kvällarna..så himlans sjukt,är långt ifrån hetsen där hemma..rehab på riktigt känns det som haha!
Men längtar verkligen så sjukt mycket hem,vill känna att man är ung,festa och göra crazy stuff med vännerna än och leva familjeliv vilket jag gör nu,just nu känner jag mig som 30..haha!

För övrigt har det varit sinnessjukt varmt dom senaste dagarna,har så packat med fel kläder,höst här borta innebär inte kängor och jackor utan shorts och flippflopp haha.
Ska på riktigt sova nu så det var allt för mig nu,PÖSS PÅ ER!


RSS 2.0