dag 29 - varför du började blogga

Jaa ni, jag började blogga pga att jag älskar att läsa och skriva. Ända sen i mellanstadieet i skolan tyckte jag det var kul och skriva berättelse och läsa böcker, och det har liksom alltid varit som en eld inom mig,det är något jag brinner för. Jag drömde faktiskt när jag var liten och fastnade i böckernas värld att jag skulle bli författare när jag var stor haha..Att skriva är något jag tycker om och göra och jag känner mig ibland mer bättre och förklara hur jag känner genom och skriva.
Jag hade såklart dagbok när jag var mindre,och när man är i ungdomens år och har så mycket känslor och tankar som jag så var det skönt och skriva, och det kunde liksom vara om vad som helst såklart. Jag har faktiskt kvar 2 dagböcker ifrån när jag var 14-17 år, och det är så himla kul och läsa igenom när man blir äldre och jag är så glad också att man har kvar nånting sånt från ens förflutna, och läser jag dessa rader jag skrev då så tas jag liksom tillbaka på 2 sekunder till just den tiden. Sen så kändes det lite cheesy på nått sätt och skriva dagbok även om det är väldigt bra för att det är så privat så som det bara kan bli, men jag tog då steget och startade en blogg istället och tänkte att jag lika gärna kunde dela med mig av det jag tyckte och kände till andra. Jag brukar försöka skriva allt som kommer upp i ens tankar men ibland så håller jag faktiskt vissa saker för mig själv på bloggen haha.
Men så på den vägen är det, att skriva är något naturligt och nästan lite som terapi för mig nowadays, har alltid varit så och kommer nog alltid vara.
Jag kommer ihåg att jag t.o.m hade brevänner när jag var typ 10 år, som man skaffade sig ifrån olika tidningar haha, och jag hade en tjej som hette Beatrice som jag breväxlade med flitigt och vi skrev liksom om vårat intresse hästar till varann men också om våra liv och vad som hänt osv.
Jag skulle faktiskt kunna skriva ett kärleksbrev om så behövs också, jag tycker sånt är otroligt känsligt och fint, men är ju en uråldersgrej nu för tiden haha. Men tycker fortfarande det är gulligt!
Oavsett så är läsa och skriva något jag tycker om och att blogga är något som bara varit nästa steg i mitt skrivande. Enkel och kul grej men ha något personligt på samma gång.
 
En bild från något utav mina första inlägg. Jag har haft den här bloggen sen september 2009 så det är en sjukt långt tid,mycket utav mitt liv finns i arkivet. Bloggen heter ju bbeelieve.blogg.se och det är pga av att jag just har ordet Believe tattuerat i nacken.

dag 28 - en bild på dig en/flera vänner

Throwback : Elin Sandra Patrik och Jag, bästa gänget på Malta!

dag 27 - ett minne du aldrig glömmer

Det här är ju för svårt, finns mycket man aldrig glömmer. Man har ju tusentals tankar och minnen som man varit med om, så vet inte hur jag ska välja ett speicellt tillfälle direkt..
 
Var tvungen och gå igenom lite bilder på fejjan och försöka välja nått,så svårt! Men okej here we go.
Minnena ifrån barskolan i Miami kommer jag aldrig glömma och det finns så mycket roliga grejer man gjorde och jag njöt verkligen där borta av och få se världen, jag reste dit helt själv, planen var och spendera 4 veckor i USA,Miami med ca 25 olika personer,både från Norge och Sverige och utbilda oss till bartenders. Det i sig var ett sjujäkla äventyr och Miami är det bästa stället jag festat på hittills, klubbarna där är helt freaking awesome.
Men det minne jag vill referera till är ju då avslutningskvällen, dagen D när vi alla hade gjort klart praktiska och teoretiska testet och fått diplomen att vi nu var bartenders. Vi blev bjudna till en mexikansk restaurang av våra lärare där vi drack margaritas och käkade en sjukt god middag, samtidigt som vi delade ut priser till top 5 bästa personerna under utbilningen, och snackade om allt som hänt de senaste 4 veckorna.
Efter middagen överraskade våra lärare oss med och ha 2 limousiner väntades på oss som skulle köra oss i ca 3 h runt i Miami innan festen skulle avslutas på en klubb och dansa rumpan av oss såklart. Och jag kommer aldrig glömma den limmo resan, när jag sitter med alla underbara människor jag träffat och kommit nära  de senaste veckorna och festar,sprutar champagne och firar, och sjunger och är totalt jävla galna tillsammans, jag kommer ihåg att jag tänkte precis innan vi skulle dra iväg att, shit vilket jävla liv man lever, jag älskar det här, nu mår man, haha! Att liksom får glida runt på Miamis gator i en limo och få festa järnet utav sig,det är ett utav många oförglömliga minnen haha.
Tack för mig hej!
 

dag 26 - staden du är uppväxt i

Jag är som sagt uppväxt i en liten by Alunda, ca 3,5 mil utanför Uppsala men Uppsala är min hemstad som jag alltid refererar till och jag tycker om staden väldigt mycket även om jag tröttnat på den lite.
Men Uppsala i sig är ju Sveriges 4e största stad, och en riktigt studentstad. Staden totalt bombas med studenter som kommer från överallt i Sverige(och internationella också såklart) för och plugga, och det är riktigt kul att staden är så pass populär inom pluggandet. Det är grymt! Och den som är sugen på och plugga och få en helt ny syn på livet så är ju Uppsala ett första alternativ. Studentlivet är makalöst,det som händer på nationerna stannar på nationerna men alla invånare i Uppsala vet om att studenterna har sin egna lilla bubbla med fester och galenskaper vilket man ibland får bevittna och tro mig, det är spårat!
Uppsala har en otroligt fin kyrka,Domkyrkan, och Slottet är väldigt snyggt och jag tycker om att Botaniska trädgården ligger precis nedanför som man kan se ut över. Finns massa små gömda och fina skulpturer och byggnader i staden och jag tycker att själva staden är en rätt mysig stad, och jag diggar fyrisån som rinner genom hela staden. Det bästa som finns är och sitta på bryggan i solen en varm vårdag och ha en lunch med bästisen och vattnet precis brevid. Stadsparken som finns är också perfekt för sena sommarkvällar och sitta och dricka vin i det kan jag lova haha. Nej men finns massa saker och säga om denna stad, men det är faktiskt en riktigt bra stad.
 
 
Jag och Junior uppe på slottet med botaniska i bakgrunden :)
 

dag 25 - berätta om dig själv

Haha jaa berätta om sig själv kan man ju göra i princip evigheter känns det som.
Men kör en kort och skön beskrivning helt enkelt.
 
Jag är 22 år,snart 23 om mindre än 2 veckor. Uppväxt ute på landet i en liten by kallad Alunda, men Uppsala är liksom min hemstad. Jag älskar djur och mina katter är det bästa jag vet. Jag har ridit och hållt på med hästar sen jag var 7-8 år och det är min stora passion här i livet, det känns som att när jag sitter på hästryggen är jag liksom "hemma".
Förutom det så har jag en extremt låg humor, skrattar,fnissar och asgarvar åt allt känns det som, jag älskar och skratta bara. Jag älskar tacos,min favoritchoklad är geisha, och jag älskar juice. Jag har väldigt långt hår och har nästan aldrig haft en annan frisyr. Jag hatar och bli blöt om fötterna när det tex regnar ute och man har tygskor och blir dyngsur på 2 sek och man är inte ens i närheten av hem, jag hatar det haha.
När jag har mens så kollar jag alltid på The Wedding Date(skitfin film verkligen) och jag menar att jag i princip alltid gör det.
Jag är en extremt självkritisk person och prestationsångest är något jag alltid haft jagandes efter mig i flera år, i det jag gör, jobb eller uppgift så vill jag alltid ge hundra procent och liksom leverera men som en kritisk och prestationsångest person så är det inte alltid så lätt.
Jag tycker det är extremt kul och träffa nya människor och uppleva nya saker och utmana mig själv. Jag älskar och festa, och att dansa och göra galna saker är något av det roligaste jag vet haha.
Listan är lång på hur jag är som person, och jag kan säga er att jag inte är perfekt. Det är ingen tyvärr, men men, detta får duga så länge så har ni en liten inblick om vem jag är.
 

dag 24 . din favoritblogg

Jag läser inte bloggar alltför ofta, men har några jag kikar in på då och då.
 
- Kenzas.se
Diggar hennes blogg pga kläderna,modet,stilen,hon levererar snygga outfits och är en riktig inspokälla när det gäller kläder.
 
- finest.se/diabetesmannen
Läser Jockes blogg inte så ofta, men han är en kung på och leverera klitchiga rubriker om bloggen på fejjan, och ibland blir man så jäkla nyfiken och fundersam att man bara måste trycka på länken och läsa, är en riktigt bra blogg och gillar hans starka skrivande och dessutom levererar bra stil och en inblick i Uppsalas uteliv utöver det vanliga, läsvärt!
 
- finest.se/SamirBadran
Samir är en sån jäkla skön person på alla sätt, och hans personlighet är klockren och hans blogg speglar allt det där. Det är rolig och underhållande läsning kan jag lova! Diggar han som fan.
 
- Tyras.se
Läser Tyra Sjöstedts blogg ibland, och det är alltid lika kul och intressant och läsa om hennes liv,hur hon bytte ut stilettklackarna på Södermalm till ridstövlar ute på landet. Hon är en otroligt stark kvinna och inspirerar på många sätt.
 
Bara ett urval av dom bloggar jag läser igenom då och då, men dessa läser jag mest när jag väl läser.
Enjoy!
 

dag 23 - dina rädslor

Wow, hela den här grejen att skriva varje dag om mig gör att ni verkligen får veta vem jag är. Det är kul verkligen, speciellt nu också när mina rädslor ska fram. Lets go!
 
# Insekter och kräldjur är något jag är så jävla rädd för. Jag skriker när jag ser en blodigel, får nästintill en panikattack när en geting är i närheten(seriöst getingar är något av det värsta jag vet), ormar och spindlar ska vi inte ens prata om, och fästingar är något jag bara inte rör. Finns så mycket inom denna kategori jag är rädd för men detta var ett snabb exempel,usch.
 
# Jag är mörkrädd. Sover alltid med en lampa tänd om jag sover själv. Sover jag med någon kan det vara becksvart och jag kunde inte bry mig mindre typ, helt sjukt. Men nej, jag tycker inte om mörker, och gå längs en skogsdunge när det är mörkt ute är något jag ryser över, för helt ärligt vem vet vad som döljer sig där i mörkret?  Haha.
 
# Som många vet så är min lillebror en väldigt speciell person som lyser upp min värld på många sätt, och jag är faktiskt livrädd över och förlora honom. Skulle han försvinna, vara med om en olycka eller vad som helst för och helt enkelt inte existera i denna värld så vet jag inte vad jag skulle göra. En sån sak skulle totalt förstöra mig som person, jag skulle gråta floder i dagar,månader,år och jag är rädd för hur det skulle förvandla mig, jag skulle helt enkelt gå under som människa och jag är rädd för det mörker som skulle omsluta mig. Jag skulle inte klara och överleva en sån sak. Jag är självklart rädd för om vem som helst i min närhet skulle försvinna, andra familjemedlemmar och bästa vänner, det skulle göra för ont för mig och hantera och det skrämmer mig.
 
#Jag är höjdrädd, en sån vanlig sak många är rädda för, men jag är rädd när man når höjder man inte har kontroll över. När man ser marken långt långt där nere och en själv står på en ranglig stege eller är uppe och svävar i en karusell på Gröna Lund. Exempelvis haha.
 
# Jag är rädd för och älska. Många människor har väldigt svårt och erkänna det, men jag är inte en utav dom.
Jag kan säga att jag är rädd för och vara kär och hänge sig själv till någon annan, man ger bort sitt hjärta vilket är det finaste man kan ge någon och liksom det enda man kan göra är och hoppas på att den personen inte har sönder det. Klart man är rädd! Dock är kärlek något utav det bästa som finns, så egentligen ska man inte vara rädd, men jag är det.
 
 

dag 22 - din tro när det gäller religion

Helt ärligt så är jag inte särskilt troende när det gäller kristendom, jag tror inte att det finns en Gud som skapat hela världen, universum och läser man bibeln i sig så känns den helt obegriplig gällande vissa situationer. Dock tror jag att Jesus fanns, inte som han framstår i den bibliska historien, utan jag tror att han fanns som en vanlig hederlig människa som möjligtvis påverkade,vägledde och skyddade folket,möjligtvis gjorde stordåd för samhället.
Jag är inte alltför troende som kristen, och jag skulle inte vilja gifta mig i en kyrka när väl den dagen kommer. Men för och vara helt ärlig så i vissa kritiska situationer så kommer jag på mig själv och be, " typ kära gud låt inte det här hända blablabla" men det är enbart när någonting dåligt har hänt eller man tänker för mycket om det som komma skall, det är inget jag medvetet gör, utan jag tror bara att det är rädslan som framkallar det,en helt sjuk grej men har snackat med vissa om detta för länge sen dock, och dom upplever samma sak haha.
 
Någon religion jag verkligen tror mer på är faktiskt hinduismen. Allt som innebär med själavandring och karma. Att livet är ett kretslopp, födelse,död,återuppståndelse. Jag tror, eller mer jag hoppas att det är så, att man lever ett liv och det liv påverkar ditt nästa liv, dina handlingar och valet om hur du väljer och leva utformar ditt nästa liv. Säg att du lever det här livet som människa, och du spenderar hela livet åt att hjälpa andra och hinner knappt tänka på dig själv, och så återuppstår du i nästa liv som en fågel(för deras tro är att man kan bli vilken varelse som helst) och är fri och kan flyga vart du vill när du vill och bara behaga dig själv. Ditt förra liv återspeglar/belönar/straffar beroende på vad för handlingar du gjort i ditt förra liv.  
Känns helt surrigt det jag snackar om, men jag tror på nått sätt på denna religion gällande detta, för man märker ju på t.ex djur hur dom har en helt egen karaktär, och även om jag inte kunnat prata och kommunicera med t,ex min häst jag hade förut, så visste jag vad hon tänkte, och jag kände kärleken från henne utan att ord behövdes, hennes beteende visade vem hon var, och därför tycker jag att djur är så fantastiska för ser man in i deras ögon så känns det som om det är en spegel till deras själ. Så själavandring är något jag hoppas existerar.
Jag tror på att man kan återfödas till en helt annan varelse eller människa igen, helt klart.
Och karma är något jag tror stenhårt på också, what goes around comes around, gör du något dumt i livet, straffar livet dig tillbaka på ett eller annat sätt och andra hållet om, gör du något bra så ger livet dig något bra.
Det finns vissa saker jag kanske inte tror stenhårt på i hinduismen heller, men det är det närmsta av religion jag tror på ialf.
Karma framför allt.
Och Destiny, ödet. Det är något jag tror närmast på, dom val jag gör i livet leder mig dit ödet vill att jag ska gå, likasom när en dörr stängs öppnas en annan. Och jag kan ibland tänka på att shit, tänk om jag inte gjort det här, tänk om något hänt och jag inte skulle kunna göra det här, då hade jag aldrig träffat den människan eller lärt mig det här osv. osv. Ödet är något och definitivt tro på också.
 
Asså det är sjukt svårt och snacka religion för det är en så stor snackis och att snacka med folk och diskutera är något man inte gör på en kvart kan jag lova, alla har vi våra visioner och det är det som är så jäkla intressant, men det jag skrivit om nu är ialf vad jag tror på.

dag 21 - något du ångrar

Oj, det finns mycket jag ångrar här i livet, har mycket ångest bakom mig pga saker jag gjort/inte gjort och jag hatar den känslan av och känna ånger över något, jag kämpar varje dag med och leva livet utan ånger, jag sitter hellre när jag är 70 år och ser tillbaka på livet jag levt och skrattar åt saker jag kanske ångrar jag gjorde än sitter och ångrar att jag inte gjorde det där,what if, är jobbigt och tänka. ¨
Det finns som sagt en hel del man ångrar och att beskriva allt är verkligen ett nästintill evighetsjobb så kan inte säga något konkret som jag ångrar.
Försök bara leva livet utan ånger säger jag bara.
 

dag 20 - det här får dig att må bra

Så himla svårt och beskriva, finns så mycket som får mig och bra.
Jag är en människa som alltid försöker tänka positivt och det behövs inte mycket för att jag ska ha ett leende på läpparna. Men något som får mig och bra är och skratta och ha kul. Det finns inget bättre än och skratta, och känna ruset i kroppen av endorfiner, och att skratta och ha kul med dom personer man tycker om är livskvalite helt klart.
Jag älskar och skratta, det är nästintill en drog för mig, och jag diggar personer som har humor och kan skämta.
Och det är så grymt hur ett litet leende kan få en på bättre humör, när jag har en dålig dag och är på uselt humör så träffar man en person som säger något kul och man liksom känner hur man försöker streta emot på något sätt men 2 sekunder senare har man ett leende som sprider sig över hela ansiktet och man skrattar. Det är fantastiskt, och det är såna saker som får mig och må bra. Skratt förlänger livet har jag hört också haha.
Annars så mår jag bra utav och t.ex ha mina vänner samlade för fest och man ser hur alla har hur kul som helst och stämningen går liksom och ta på, såna kvällar ger mig sånt jäkla lyckorus.
Men jag når bra utav massa saker, myskvällar med familjen, en långpromenad, mina katter som alltid sover med mig, långa telefonsamtal med bästa vänner, att få ett leende från en främmande människa man möter på gatan, åka ut och resa m.m.
Musik är också en stor grej som får mig och bra, jag älskar musik och kan beskriva vilken känsla som helst man känner, musik är en drog och får mig och bra oavsett vilket humör jag är på.
 

dag 19- vad du har i din handväska

Haha, asså för det första så har jag en sjukt stor handväska. Den är ifrån H&M, är svart ,med gulddetaljer såsom dragkejdor och bottenknoppar. Den är så jäkla snygg och bra för jag kan få plats med i princip allt i den.
Det är som är standard grejer som finns i min väska är ialf :
smink,tamponger,mobilladdare(då jag har sämst batteri på telen så vet aldrig när jag kan behöva ladda),hårspännen/hårsnoddar,värktabletter,plånbok, mobil, hörlurar,parfym,deo,tuggummi.
 
Annars så kan jag lätt få plats med lite gymkläder när jag väl behöver eller ett helt ombyte med andra skor dagen efter en fest, jag kan trycka ner i princip vad jag behöver för stunden ner i väskan och det är asgrymt!
Så jaa i min handväska kan det finnas i princip allt man kan tänka sig beroende på vad det är för dag haha :)
 
 

dag 18 - dina åsikter om kärlek

Kärlek.
Det är väldigt svårt för mig och uttrycka mig rent allmänt om det här, för det är en så stor känsla och verb. Kärlek är allt som finns runt omkring oss,allt det goda. Kärlek är när man ger födelsedagspresenter till sin bästa vän, när man kramar sin mamma bara för att man vill, när man lagar mat åt familjen, när man ger en kompis massage, när man håller kompisens väska under shoppingrundan, när man gråter och någon tar ens hand, när man skrattar så man får ont i magen med kompisgänget, alltså kärlek är överallt, och det finns så många småsaker som man inte tänker på/tar för givet, vilket är lite synd, men det behövs inte mycket för och visa ens kärlek och omtanke för någon i ens omgivning.
Kärlek behöver alltså inte vara och hitta någon pojke/flicka och dela sitt liv med, utan det är så mycket mer. Kärlek bland vänner och familj betyder precis lika mycket.
Men såklart, alla som någonsin varit kär vet ju att det finns inget bättre än och ha någon,en speciell någon. Någon som kysser en god natt,någon som får en och skratta under torsdagsmiddagen, någon som håller om en när man är ledsen, någon som får en och gå hem tidigt en lördagkväll för man inte kan vänta med och slita kläderna av varann, någon som håller ens hand och vägrar släppa taget,någon som vet att du inte är perfekt men som behandlar dig som om du vore det, någon att bry sig om.
Det finns inget finare än och älska en annan människa,och att hitta sitt livs kärlek är något av det vackraste som finns i livet.
Jag är en hopplös romantiker så det bara skriker om det, jag är kär i kärleken på något sätt haha. Men jag kommer citera en av mina favoritseriers repliker om just kärlek, för det är precis sån kärlek jag vill ha:
You want a love that consumes you, you want passion and adventure, and even a little danger.."
 
Michaela Forni är någon som jag också beundrar när det gäller och uttrycka kärlek, hon beskriver allt man kan tänka när det gäller kärlek, olycklig kärlek, obesvarad, besvikelse, krossat hjärta, lyckan,värmen,pirret, ja allt lyckas hon få ner i sina två böcker hon gett ut, och hennes texter är makalösa.
För och tipsa lite om musik så är Håkan Hellström,Veronica Maggio och Ed Sheeran experter på och leverera låtar med känslosamma texter. Just sayin.
 
 
 
 
 

dag 17- en gammal och en ny bild på dig

Hyfsad gammal bild, var 19 år då.
 
Bild tagen tidigare i år.

dag 16- din favoritserie på tv

Nu är det ju så att jag inte har en favvo serie utan några stycken, så here we go.
 
- The vampire diaries
- Greys Anatomy
- New Girl
-The Orginals
- Criminal Minds
 - Body of Proof
-How I Met Your Mother
 - Vänner
 

dag 15- bilder på 5 killar du tycker ser bra ut

Alright, jag tar helt enkelt ut 5 kändiskillar jag dreglar sönder för.
Enjoy!
 
1. Ed Wedstick
 
 
2.Wentworth Miller
 
3.Zac Efron
 
4. Dave Franco
 
5.Josh Duhamel
 
 

dag 14 - nånting du är stolt över dig själv för

Det finns många saker jag är stolt över mig själv för,lika många saker som det finns som jag inte är stolt över haha.
Men något jag är riktigt stolt över mig själv är hur jag aldrig slutar vara rädd,rädd för vad livet än ger mig,att jag vågar göra det jag vill göra. Jag är självständig, och jag låter aldrig nånting hålla mig tillbaka. Jag är stolt över hur jag alltid tar mig ut i världen på egen hand,på eget initiativ, och egna beslut. Jag ser ingen som helst anledning och försöka behaga nån annan än mig själv. Så jag är jäkligt stolt för att jag vågar,vågar stå upp för mig själv på det sättet. Jag kämpar väldigt mycket med mitt välmående, jag vill inget hellre än må bra, och jag gör det som måste göras helt enkelt. Om det innebär att jag måste fly landet i några veckor eller ha den där festkvällen eller dissa den där killen så är det så. Jag är en riktig egoist på det sättet kan man väl säga, men för mig är det väldigt viktigt att vara sann mot sig själv, och jag är sjukt stolt över att jag inte är en sån person som låter sig påverkas av andra. Jag är stolt att jag vågar.
 
 
 

dag 13- vart du vill vara om 10 år

Shit, vilken grej och svara på nu liksom. Kan ju inte ens föreställa mig en månad i förväg typ haha.
Nej men okej, om 10 år så är jag alltså 33 år, och vad kan man säga?
Jag hoppas att jag som dom allra flesta, har ett någorlunda stabilt liv. Är gift med en karl jag inte kan leva utan, har barn eller förmodligen någon på gång, ett stort hus med en härligt stor veranda nånstans hyfsat ute på landet med massa djur också såklart, hund,katt och hästar. Ett jobb som jag älskar vore super också. Jag hoppas att jag är i det läget att jag knappt kan vänta och få kliva upp ur sängen nästa morgon, så nöjd vill jag vara helst. Jag hoppas ialf att jag har en egen familj, eller åtminstone en speciell someone jag delar min vardag med var som helst i världen vi än befinner oss i. 
Och skulle jag vara en olycklig 33åring med inget som helst stabilt i livet förutom en kaktusväkt i mitt hem eller nått så lets so be it. Det är det som är så jäkla kul med livet, man vet aldrig vad som väntar förrän man är där. Man kan ha drömmar och visioner om hur man vill vara och ha det, men verkligheten och det man förväntar sig är oftast helt annorlunda. Det återstår och se vad som väntar mig om 10 år, men tills dess...HADEEEEEE!
 
 
 
 

dag 12 - ett foto som gör dig glad

No words needed here.

dag 11- någon känd person du beundrar och varför

Well well, samma sak här. Finns många kända personer jag beundrar på ett eller annat sätt.
Står lite still av och bara säga en, men jag tycker mycket om kända personer som försöker påverka samhället på ett bra sätt med och uppmuntra eller upplysa om viktiga saker. T.ex som Emma Watson som hjälper organistationer om kvinnors rättigheter och jämställdheten här i världen, eller Zara Larsson som också uppmärksammar feminismen eller Molly Sanden som uppmuntrar folk att vara stolta över sina kroppar oavsett size, eller Akon som stödjer organisationer om ett bättre Afrika där han härstammar ifrån.
Allt sånt får mig och beundra människor i kändisvärlden för att dom vet att dom har stor påverkan och väljer och göra något gott utav det. Det är beundransvärt kort och gott :)
 

dag 10- någon i din närhet du beundrar och varför

Shit, det finns många personer i min närhet jag beundrar på ett eller annat sätt.
Men en person i mitt liv som alltid beundrar mig är min lillebror. Han är en fantastisk person, som har ett hjärta av guld på riktigt. Det finns ingen jag vet som är så osjälvisk mot andra människor och han sätter alltid alla andra i första hand än sig själv. Han begär inte mycket ut av livet och är nöjd med det som finns just idag. Jag beundrar han så sjukt mycket för han är alltid sig själv och liksom skiter i vad andra tycker och han är liksom bara sann mot sig själv. Han är enastående som människa i denna galna värld, det är ett som är säkert.
Det som är så fantastiskt är att han är en riktig glädjespridare, halvkoko som jag och älskar och skratta och ha kul. Han får mig att skratta så jag gråter och får ont i magen minst 5 ggr per dag, och för mig är han lycka. Han är den starkaste stjärnan som lyser på min mörka himmel.
Därför är och förblir han en av dom mest beundransvärda personerna i mitt liv.
 
 

dag 9 - hur du har förändrats de senaste 5 åren

Alright, för fem år sen var jag alltså 17 år. Jag är 22 nu, soon to be 23.
Jag har förändrats enormt skulle jag vilja säga, när jag var 17 vid den här tidpunkten så gick jag fortfarande i gymnasiet som jag inte la så mycket energi på, jag hade gjort slut med min första pojkvän, jag kom mina klasskompisar närmre och tänkte inte så mycket på vad som komma skulle, och tänkte sjukt mycket på vad andra tyckte om mig, och hade ett jäkla humör hemma, inte i skolan då var jag hyfsat lugn.
Jag kommer inte ihåg så mycket mer, men kan ju lätt konstatera att jag nuförtiden är mycket mer eftertänksam, bryr mig egentligen inte vad andra tycker om mig, om jag vill dra ner till ica med smutsiga mjukisbrallor och utan smink så gör jag det, jag har bra självinsikt nuförtiden och jag vet att jag är för snäsig eller vad det kan vara och försöker hålla tillbaka och inse hur det påverkar andra egentligen, och jag vet hur jag själv funkar och vad jag gillar och ogillar och har inga problem att berätta det för folk heller, något jag hatar nuförtiden är ju drama. Så jävla onödigt och håller mig helst så långt borta från det som möjligt. Förut kunde jag själv sitta och snacka om hur folk betedde sig och den ogillade man pga det ena och det andra men now a days så är det så sjukt ologiskt och sitta och trycka ner andra och snacka skit istället för och bara snacka med den person det rör sig om på en gång. Så jag vet inte, lite mognare har man väl blivit med åren helt klart. Finns mycket som jag lärt mig dom senaste åren både genom jobb och mina resor och upplevelser, jag tycker själv att varje resa jag gör så lär jag mig nått nytt om själv. Så på pass utvecklas jag som person också.
Men man kan ju säga att rätt och slätt så är jag inte samma person som jag var för fem år sedan, idag så är jag en mycket bättre version av mig själv helt klart.
 
17 år.
 
Typ nyss.
 

dag 8 - ett ställe du skulle vilja åka till.

 
Hahah asså för mig är det ju väldigt oklart, för jag vill ju åka till flera tusen ställen..
Jag vill åka till New York och se frihetsgudinnan, jag vill åka till Kina och gå längs kinesiska muren, jag vill till Nya Zeeland och se naturen och Hobbit byn, jag vill åka till Australien och se kängurus och dra på äventyr, jag vill åka till Sydamerika och se kulturen och dansa längs gatorna, jag vill till Italien och åka till vingårdar, jag vill åka till Paris och kyssa nån under Eiffeltornet, jag vill åka till Österike och åka skidor och dricka öl, jag vill åka till Spanien och uppleva en riktig chartersemester, jag vill åka till Irland och rida hästar längs landskapet, jag vill till England och Skottland för shopping och whiskeyn, jag vill till Thailand och uppleva paradiset.
Det är många ställen jag vill åka till, och om några veckor vänder vi blad i min bok och skriver en ny sida. Thailand.
Phuket. Patong.
Det är där nästa ställe är jag som jag vill åka till. Snart lyfter vi, ses på andra sidan jordklotet.
 
 

dag 7 - sätt din spotify på shuffle och skriv de 10 första låtarna som kommer upp.

Din soldat - Albin,Kristin Amparo
 
Greyhound - SHM
 
Latch - Disclosure
 
Ikaros- Niello
 
Släpp mig fri - Petter
 
Drunk in Love - Beyonce,Jay Z
 
Meant to be - Katchafire
 
Stay with me - Ironik
 
Real Love - Clean Bandit
 
Beating Heart - Ellie Goulding
 

dag 6 - din första kyss och din första kärlek

Alright, om man ska skippa allt trams man gjorde när man var under 12 år och pussades på ryska posten och var kär i coolaste killen i klassen och frågade chans och grejer haha, så var min första riktiga kyss/hångel när jag var 14 år och gick på högstadie disco i skolans aula. Några 9e klassare från Gimo var där och ena killen Jimmy dansade jag med i slutet av kvällen och under en tryckare såklart så möttes våra munnar. Kommer ihåg att jag tänkte hur blött och konstigt det kändes haha, men var såklart överlycklig när jag kom hem den kvällen.
Hahah väldigt roligt minne måste jag säga..
 
Min första kärlek var Tobias, jag var 15 och han var 17 och vi blev tillsammans precis efter 9:ans skolavslutning,knappt en vecka efter. Vi träffades första ggn på hemmafesten jag hade den helgen och jag satt i hans knä hela kvällen och fnittrade typ. Eftersom hans bästa vän Thomas och min bästa vän Emelie var tillsammans så tog det inte alls lång tid innan vi sågs igen. På måndagen efter festen hade vi filmkväll med Thomas och Emelie och vi satt bredvid varandra i soffan och gjorde ingenting, tills jag la min hand på hans knä för och sträcka mig till bordet med chipsen och efter det så låg han och höll om mig. Senare när vi skulle sova så kysste han mig och efter det så var det vi. Han och jag var tillsammans i 2 år, och förlovade oss efter ett halvår, men som många sagor gör så tog det slut. Jag ångrar ingenting och ser jag tillbaka nu så var vårat förhållande så jäkla bra, och jag har faktiskt helt ärligt inte haft ett så bra förhållande sen dess. I nuläget så är jag och Tobias kompisar men ses väldigt sällan då vi är på helt olika plan i livet.
Första kärleken glömmer man aldrig har jag hört, och det stämmer nog faktiskt. Kärlek är en så stor känsla och när man för första gången får känna på det så är det såklart att man aldrig glömmer det, minnena finns alltid kvar.
 
TJEJER. SVARAR NI INTE PÅ FRÅGERNA, KOMMER NI FÅ OTUR MED ERAT UTSEENDE I 10 ÅR.
strippat inför en folksamling? Nope.
äger ett par vita string? nej,bara ljusrosa:P
har mer än 5 bh:ar? Jaa
älskar killar som har magrutor? Nja,spelar roll. 
har haft trekant? Aldrig
har färgat håret minst 3 gånger? Japp.
går inte ut utan smink? Jaa
har någon gång spelat klädpoker? Har typ börjat,men aldrig spleat klart xD
har haft sex på en offentlig toalett? nee,men en dusch:P
tittat på en porrfilm? 2 ggr
du studerar ofta din kropp i spegeln? Alltid!
älskar att shoppa underkläder? Jaa:D
du har någon gång föreställt dig själv ha sex med brad pitt? Haha,nee!
du har hånglat med över 15 killar på en kväll? Nej!
du älskar att prata om sex och killar? Jaa x)
har dåligt självförtroende? Jaa,kan man säga!
<span style="font-size: x
 

dag 5 - ditt stjärntecken och hur bra det stämmer in på dig.

Skorpionen är, modig, mycket hemlighetsfull och på ytan bedrägligt lugn, men under ytan brinner passionen och skorpionen älskar och hatar med samma intensiva glöd. Skorpionen gör aldrig någonting halvgjort och det är alltid allt eller inget som gäller. Skorpionen är en riktig god människokännare och de har en stark medkänsla för ”verkliga” problem. Däremot så tål de inte människor som beklagar sig om oviktiga eller obetydliga problem. 

Skorpionen har som sagt lätt för att läsa andra människor och de analyserar och studerar gärna sin omgivning. Däremot så är de inte så lätta att avläsa för andra och de håller oftast stora delar av sitt liv och sitt inre hemligt vilket gör att de är svåra att komma in på livet.

Skorpionen är som alla vattentecken otroligt känsliga och denna känslighet tenderar ibland att ta destruktiva former, de kan ha oerhört svårt att förlåta eller glömma en oförätt och de kan bli riktigt hämndlystna och de drar sig då inte för att använda sin empatiska förmåga för att göra andra illa. Skorpionen har också ofta ett stort kontrollbehov och de kan bli extremt svartsjuka.

Skorpionen är måhända svartsjuk men en oerhört lojal vän och partner.  Skorpionens aptit och behov av sex är nästan outtömlig och det är inte för inte som skorpionens styrande kroppsdel är könsorganet. De är oftast kraftfulla älskare men även romantiker av stora mått. När skorpionen blir förälskad är de det med besked och igenting kan stopp dem. 

Skorpionen älskar och lever med en alldeles egen glöd och de behöver ibland kämpa med de mörka sidor hos sig själva som ibland tenderar att ta överhand. Skorpionen är mycket intresserad av existentiella frågor och de har lätt att komma i kontakt med sitt eget likväl som andras inre.  De kan bli något av en sökare efter högre mening. Skorpionen har en stark vilja att omforma både sitt eget och andras medvetande vilket gör att skorpionen ofta går igenom olika faser av förändring i sitt liv men även att de har förmågan att hjälpa och vägleda andra.

Lämpliga yrkesval: Allt som har i uppgift att hjälpa andra, ex. Psykolog, kirurg, forskare, polis, detektiv, healer, lärare. 
 
Yes, hur bra in stämmer detta på mig då? Lite för bra nästan haha. Jag är precis sån som det skrivs, förutom att jag inte är en direkt hämndlysten person och inte så extremt svartsjuk, jag har varit så i tidigare förhållanden men insett hur det bara skadar en själv och har väl nästan växt ifrån det kan man säga.Jag håller väl både med om att jag inte  Och könsorganet är väl inte min mest styrande kroppsdel haha xD  samt så är yrkesvalen inte direkt vad jag skulle rikta in mig på, kanske forskare och lärare eller psykolog för jag tycker om och hjälpa andra, eller det är liksom naturligt för mig bara. Och för er som inte fattar vad existentiella betyder så är det i princip meningen med livet,fanns jag innan livet på jorden,vad händer efter döden m.m och det är faktiskt såna frågor jag kan tänka på var och varann vecka haha. Ialf så går jag mycket och funderar om mitt liv har någon högre mening och jag vill liksom känna att när jag är 90 år att jag satt min stämpel på jorden som jag velat, att jag inte liksom levt förgäves. Jag vet inte,svårt och förklara det där, MEN mitt stjärntecken stämmer så sjukt bra in på mig haha så det är löjligt. this is me!

Dag 4 -Berätta 10 intressanta saker om dig

Intressant vet jag inte om det är, men tänkte skriva det mest ärliga och roliga saker jag kan komma på.. :)
 
1. Jag är en extremt självkritisk människa, om något inte går bra eller så, så praktiskt tagit slår jag mig själv gul och blå rent psykiskt. Kan älta saker och ting i huvudet och försöka analysera varför det inte gick bra och tänker på scenariot om och om igen, så får jag kritik för något jag gör exempelvis tar jag mig till det och kritiserar mig själv ännu mer.
 
2. Jag är ett freak när det gäller paljetter, jag älskar allt som glittrar och paljetter är en svaghet,har alltför många paljettklänningar för mitt eget bästa hängandes i garderoben tror jag haha.
 
3. Jag älskar och sova, men hatar och gå och lägga mig.
 
4. Min favorit choklad är Geisha. Jag döpte min kanin jag hade när jag var liten till Geisha såklart pga detta haha.
 
5. Jag är livrädd för och dö för snabbt,att jag skulle omkomma i en bilolycka typ och vara borta på några sekunder. Och inte hinna säga farväl till dom personer som betyder mest, den tanken fullkomligt förgör mig.
 
6. Jag är en otroligt optimistisk person, tror att allt går om man vill och sky's the limit i princip.
 
7. Jag tycker inte om svarta strumpor, älskar och ha vita strumpor eller färgade går också bra, men svarta strumpor är något jag bara inte klarar av och ha på mig haha, visst att jag har det ibland men helst inte. Vita strumpor är snyggast och fräschast helt enkelt haha ;)
 
8. Jag älskar söndagar, då man bara kan mysa runt i mjukiskläder och glo film, och ta det lugnt bara.
 
9. Som person är jag väldigt känslosam,jag tänker och känner något extremt, så mitt hjärta och hjärna är oftast ett enda stort virrvarr, ni skulle bara veta säger jag bara...
 
10. Om jag skulle göra en till piercing, skulle det bara bli ett till hål i örat, jag vill inte ha några mer än dom jag har nu i naveln och tungan :)
 

dag 3 - dina syner på droger och alkohol

Well well.
Skulle väl nästan kunna säga att alkohol är ett område jag kan lite för bra haha.
Jag tycker det är skitkul och festa, planera en rolig utgång och släppa loss lite, det är fantastiskt.
Att ta ett glas vin eller öl efter en skit dålig dag på jobbet förtjänar vem som helst.
För min del så dricker jag alkohol mer än gärna, men jag kan lika gärna vara utan. Jag har ett flertal ggr gått ut med mina vänner helt nykter och haft det askul,så för mig är det inga som helst problem, jag älskar och festa bara.
Men hur jävla gott alkohol än sitter i kroppen så finns det ju nackdelar med allt nästan. Och alkohol är ju ett gift som sämrar ner kroppen och man märker ju hur vissa personer inte kan hantera det för fem öre. Jag vet inte hur många ggr jag kollar på en person och bah, den borde inte dricka överhuvudtaget. Det är synd hur det kan förgöra vissa människor och att det ens finns alkisar där ute på gatorna, tråkigt.
Men som sagt, alla kan vi inte hantera det, jag är en expert på och inte hantera det bra heller vissa kvällar hahah,  men det är hur man är som människa som är viktigast,oavsett alkohol eller inte. Något jag hatar mest är personer som förändras totalt så fort alkohol kommer in i bilden,asså som verkligen blir en helt annan person nästan. Det är lite sjukt och se tycker jag.
Kan älta på om alkohol i hundra år känns det som haha, men jag älskar alkohol och fest och mitt sista snack om det blir: drick med måtta.
 
Droger då?
Jag hatar det.
Jag har flera i min vänskapskrets som tar/tagit droger på ett eller annat vis, och det är i mina ögon en helt onödig grej. Det finns inget bra med det, man blir high on life för ett tag men sen då?  ONÖDIGT.
Det är det enda som finns i mitt huvud när droger kommer upp. För var det värt det? nej knappast.
Jag dömer ingen som tar droger inte alls, gör vad fan ni vill liksom.
Det är bara tråkigt och se hur det påverkar folk liksom, hur det fullkomligt kan förstöra en person.
Mitt sista snack om detta: testa det du testa vill, men se till och inte bli hooked på skiten.
 
Tack för mig,hej!
 

Dag 2-senaste gången du festade i detalj.

Tja! Nu kör vi bomb av denna oktober grej jag startade för ett tag sen, chockande att jag är seg som vanligt haha?
Men äsch, nu kör vi.
 
Senaste gången jag festade var sista helgen i Augusti, då hade jag precis kommit hem och jag körde fest både fre och lör.
På lördagen så var jag och Tove bjudna till våran bästa killkompis Bolles moster på grillparty/födelsedagsfest.
Hela tjocka släkten var där och eftermiddagen började med och spela brännboll bakom skolan,vid den lilla gräsplanen som man alltid under skoltiden spelade brännboll och spelade fotboll på.
Det var riktigt kul,dock vann inte mitt lag haha.
Alla tog sig hem till la casa Liljeblad och ölspel drog igång och grillen tändes på bara några minuter.
God mat och gott sällskap, blandat med lite alkohol var en perfekt blanding för en klockren kväll.
Alla ungdomar(ca 12 st) satt samlade runt ett bord och drack och stämningen var grym. Klockan var väl runt 8-9 när jag,Tove och resten av grabbarna tog oss till bussen mot staden. Hade en rolig resa in till stan med en massa roliga samtal. Vi tog oss lite snabbt till Gränby där vår kompis Ludde var hos Emelie med ca 15 st andra, var riktigt kul men blev bara ett snabbt besök innan alla tog sin ner på stan :)
Nu var det lite länge sen här men har för mig att jag och Tove tog oss till Terrassen en stund, och sen drog vi vidare till BJ där vi var och dansade och barhängde en hel del. Träffade flera personer jag inte sett på hela sommaren vilket var underbart kul!
Helt ärligt så finns det en kille jag aldrig kommer sluta titta efter i kroghavet av människor, och såklart träffade jag på honom vilket gjorde min kväll bara där.
Jag och Tove hade en deal med några av förfest människorna vi var med innan att vi alla skulle runda av kvällen på Bullit halv 3,då vi splittrats lite under kvällens gång, så jag och min pingla drog dit och mötte upp det andra och avslutade med en öl tror jag det var, innan vi såklart drog till Max och tjockade oss.
Kvällen slutade med att mötas upp av honom i ovanstående rader, hans isblåa ögon man i princip drunkar i och få den där kyssen man längtat efter.
Och kvällen kunde inte ha slutat bättre helt ärligt.
Det var då senaste gången jag festade ordentligt, och jag hade som ni förstår en grym kväll.
 
 
(gammal bild)

Dag 1 – Ditt förhållande, om du är singel – skriv om det.

 
Jag har då inget förhållande i nu läget och jag har helt ärligt inte haft något på väldigt länge heller.
Så jag är singel och jag trivs bra med det, det är enklare och friare.Man har mer fokus på sig själv och man lär sig mycket som singel också, och bli mer självständig och man lär känna sig själv bättre.
Man blir väldigt bekväm av och vara själv och för min del så gör det ibland svårare och öppna upp sig när kärleken står och väntar i dörren liksom haha. Man funderar så mycket runt omkring,och man blir lite rädd faktiskt.
Jag har haft ett bra förhållande och några sämre vilket har gjort tyvärr att efter utstått fler dåliga än bra förhållanden hållt mig undan det ett tag. Jag är därför försiktigare och slänger mig inte in i vad som helst, jag vill inte ha något som känns bra, jag vill ha något som känns fantastiskt.
Men jag måste säga att jag längtar efter något stabilare, jag vill ha någon som tar hand om mig, och får mig känna mig speciell, jag vill ha något äkta.
Även om jag är singel, så är ett förhållande något jag vill ha,något alla singlar egentligen vill ha i slutändan, jag vill ha någon som jag kan pussa god natt och skratta med under tisdagsmiddagen.
Men tills det händer så är jag fortfarande singel och fångar dagen och fyller livet med andra härliga personer i min närhet och händelser, och har kul framför allt.
 

Oktober.

Kom på en skitbra grej, ska köra 30 day challenge och skriva nånting varje dag denna månad, blir skitkul och göra innan jag åker, och det blir kul för er och verkligen get under my skin och säkert få reda på nått nytt om mig, bjuder på mig själv brukar det väl kallas,nu kör vi!
Start imorgon, god natt!
 
Dag 1 – Ditt förhållande, om du är singel – skriv om det.
Dag 2 – Senaste gången du festade i detalj
Dag 3 – Dina syner på droger och alkohol
Dag 4 – 10 intressanta fakta om dig själv
Dag 5 – Ditt stjärntecken och hur bra det passar in på dig
Dag 6 – Din första kyss och första kärlek
Dag 7 – Sätt din spotify spellista på shuffle och skriv de först tio låtarna som kommer upp
Dag 8 – Ett ställe du skulle vilja åka till
Dag 9 – Hur du har förändrats de senaste fem åren
Dag 10 – Någon i din närhet du beundrar och varför
Dag 11 – Någon känd person du beundrar och varför
Dag 12 – Ett foto som gör dig glad
Dag 13 – Vart du vill vara om 10 år
Dag 14 – Någonting du är stolt över dig själv för
Dag 15 – Bilder på fem killar du tycker ser bra ut
Dag 16 – Din favorit serie på tv
Dag 17 – En gammal bild och en ny bild på dig
Dag 18 – Dina åsikter om kärlek
Dag 19 – Vad du har i din handväska
Dag 20 – Det här får dig att må bra
Dag 21 – Någonting du ångrar
Dag 22 – Din tro när det gäller religion
Dag 23 – Dina rädslor
Dag 24 – Din favoritblogg
Dag 25 – Berätta om dig själv
Dag 26 – Staden du är uppväxt i
Dag 27 – Ett minne du aldrig kommer glömma
Dag 28 – En bild på dig och en/flera vän/vänner
Dag 29 – Varför du började blogga
Dag 30 – Det bästa och sämsta den här månaden

this is how we do.

Tja!
Finns inga ord som beskriver hur dåligt jag mår just nu, min kropp har gjort en krasch landning helt klart..Är risig i kistan samtidigt som jag mår illa och vill spy typ,samtidigt som jag har huvudvärk,samtidigt som kroppen är helt svag,samtidigt som man kallsvettas..asså vad äre som händer liksom?? mår skit och kan inte sova såklart.
Har inte gjort många knop idag heller, bara sovit länge, kollat tv, gått PW,solat, handlat och chillat hemma. Jag mådde illa igår natt också och kom inte i säng förrän 3,så någonting är ju på gång helt klart,kroppen spårar. Fan pallar inte och bli sjuk, är så pepp på träning nu och bli sjuk är inte okej...fan.
Hur som, var det bara jag som halvt dog av och kolla på programmet jagad av hundar ikväll?
Min lillebror satt och skratta och tyckte det var skitkul medan jag satt och grät bakom kudden typ och min vän Nina smsade under programmet och tyckte det där skulle vara en kul upplevelse, asså äre bara jag som är rädd här eller hahah? Dock fick man ju en lagom dos av adrenalin vilket var kul,skräckblandad förtjusning helt klart.
Detta får mig bara och få Flashback ifrån när jag och min babe Lisa bodde ihop, vi brukade alltid kolla på skräckfilm tillsammans och ha 25 kuddar i soffan som skydd, skrika och få en adrenalin rush som hette duga, typ en helt vanlig torsdagkväll när vi hade tråkigt, var jäkligt kul ändå haha. Dock kunde det gå lite för långt ibland att vi båda var för rädda för och sova ensamma så vi bädda ihop oss i hennes stora säng och sov med lampan tänd haha. Den tjejen kommer alltid vara som en syster för mig helt klart.
 
Första oktober är det ju idag och jag längtar så sjukt mycket efter halloween, jag älskar maskerader och utklädnader. Jag vet redan exakt vad jag ska vara, förra året köpte jag svarta vingar och gloria som aldrig användes så tänkte köra stenhårt på detta i år, DARK ANGEL. Vet vilka skor, klänning, frisyr och smink jag vill ha, asså har aldrig varit så pepp på nånting tror jag, love this.
Jag är så jäkla svag för maskerader och allt sånt, anledningen är nog för att man kan vara precis vad som helst,släppa allt och vara galen och karaktäristisk, så jag vet också att jag kommer trivas som fan på GG i Thailand med alla temafester som kommer hållas. Fun fun fun!
 
Men men, nu ska jag försöka kurera mig så bra som möjligt i sängen och somna till en film..
KRAM.
 
Jag och lisis,farligt snygga ihop om jag får säga det själv.
Back in the days när det enda som existerade var galna partykvällar ;)
 

RSS 2.0